be creative ♥

Under trädet i skymningen

Riktigt längesen jag fotograferade & redigerade bilder. Riktigt längesen jag bloggade något i FOTO-kategorin alls, men så snubblade jag över denna bild, som jag drog lite i kurvorna i och som blev såhär kusligt cool. Det var liksom givet att jag skulle ha upp den här.

Imorgon hoppas jag på lite fint väder så jag kan ta en liten promenad i området och ta med mig kameran - min nygamla vän :) Längesen det också! Har varit sjuk i en vecka nu tyyyp och det spritter i kroppen nu när energin börjar komma tillbaka och rastlösheten kommer till verklighet. Så idag har jag tagit mig tusan att lära mig mer om den lilla (stora) systemkameran. Jag håller på att pussa Auto hej då och säger WELL HELLOO till min nya vän Manuell.

Pinsamt egentligen med tanke på att jag gått fotoutbildning i gymnasiet, men sen och andra sidan, vem lyssnade på lektionerna då? Ja, det vill säga när man var där alltså. Jag failade i LJUSsättningsprovet. Vem har kommit på idéen att man ska göra ett teoretiskt prov för att "mäta" vad du kan om en viss sak när det egentligen är en fråga om en praktisk sak? Varför inte ha ett prov i fotostudion där läraren hade sagt: Här. Ljussätt! Why not? ...Är det för att det kanske hade varit GALET? Eller om det faktiskt hade funkat bättre?? Eleverna lär sig bättre? AV VARANDRA till och med? Nä då kallas det fusk. Eller hade det bara varit för svårt för läraren att bedöma om eleven faktiskt kan dessa kunskaper? Kan det inte bara vara så att man ska få riktlinjer för hur man ska eller kan ljussätta men också få leva ut sin kreativitet efter smak och behag?

"Ja men har man känslan för foto så kan man ju typ skita i allt annat, det blir ju snygga bilder ändå?!" Ja, det tror jag fortfarande på, men nu känner jag mig äntligen mogen för att "flytta från utedasset, in till lyxvillan". Så beskriver Emelie Ohlsson det när man endast använder sig av autoläget på sin kamera istället för att utnyttja hela härligheten la manuello. Älskar hur hon säger "den kreativa zonen".
#1 - Djet

Hehe, jag gillar min auto... kommer leva länge med den ett tag till.... ^^vCool bild. ^O^