be creative ♥

Upplysning

D
et gör inte så fruktansvärt ont i mitt halva huvud just nu. Hihi. Men det kaaan ju vara för att jag har tagit massor med smärtstillande. Hihi.. Bara man slipper ha ont :)

Hmm.. Det var något mer jag skulle skriva.. fan, nu glömde jag det en gång till.

Smärtstillande är en bra uppfinning alltså.

Vet inte om jag kan prata idag. Har inte testat rösten än. Eftersom jag är så van vid att viska nu och van vid att inte ha någon röst så testar jag inte den i onödan. Dessutom har jag ingen att testa den på eftersom marcus har somnat nu sådär lagom klockan två på eftermiddan.

Jenny the whisperererererrrrr

Ett Öga Rött

Skriven av Jonas Hassen Khemiri.

Boken handlar om en kille som hårt och frustrerad försöker hålla sitt ursprung levande.

Citat från boken: Ibland man kunde se Halim stoppade handen i fickan och kände på extra antennsladden som låg där inplastad utan larmad prislapp och då man kunde se han log lyckligt.

Vad betyder bland annat bazade (sno?), slatchade eller paran? Och sen var det några arabiska ord också.. Beshuaya? Inshallah? Walla? Jag har kommit fram till att jag tror att "Tsbahallscher" betyder godnatt. Men annars är jag ganska vilsen. Man förstår ändå lite mer än vad jag trodde.. Vissa ord kan man ju mer eller mindre gissa sig till med hjälp av sammanhanget.

However. min j*vla f*cking röst är fortfarande värdelös. Kan inte prata, och i fredags hade vi ju vår vernissage examination. Ni kan ju gissa om det gick bra. Om jag ska prata så att det blir med "normal tonläge" så får jag skrika tills mitt huvud är blått. Om jag vill säga en hel mening alltså. Till exempel när folk ringer så kan jag inte hålla på att viska för då hör de inte mig (sluta ring mig nu när jag inte kan prata, det är svårt nog att göra sig hörd face to face, ännu svårare att få personen på andra sidan luren att höra mitt väsande...).

Dock är det både jobbigt att "skrika" och ha huvudet blått, så jag viskar för att göra mig överhuvudtaget hörd. Jag har viskat i nästan en vecka nu (vilket nog inte är så jävla bra för mina stämband, men det är ju det enda sättet för mig att prata med folk). Snacka om att det är jävligt frustrerande efter ett tag. Och nästa vecka ska jag på VFU!!! Eh, skitbra. Det känns lyckat när man inte kan prata med barnen, eller så kommer dom nog att tycka att jag är liite skum som springer runt och viskar hela tiden :/ Jag är fortfarande irriterad över att jag måste vara hos 3-5 åringarna. Flera av mina klasskompisar som ska vara på småbarnsavdelning, och dom vill inte ens vara där! LÖNT. Byta med mig liksom. Ni som inte har praktik typ i Ulricehamn eller värre. Haha. Men jösses, ser inte fram emot det.

Till råga på allt elände så har jag fått någon konstig värk i huvudet. Men bara på den vänstra delen. Liksom typ partiet runt tinningen och ner till käken. Men bara på vänstra sidan, helmysko! :( Jag är så jävla trött på detta nu. Kan man inte bara liksom bli frisk, må bra och inte ha massa pain?! GAH.

Näsan har börjat snora lite också. Vilket den inte har gjort sedan jag blev sjuk, vilket var två veckor sen snart. Jag mådde prima förutom halsen och rösten. Men nu spökar ju hälften av skallepäret. Och om inte det vore illa nog så smakar ingenting som jag äter. Vi var ju och storhandlade igår. Köpte bland annat massa god glass. Mums tänkte jag. Skämma bort mig lite nu när allt är sådär eländigt. Tror ni att den smakade? Jovisst. Typ: kyla. Och pyttepytte lite sött. Helt katastrofalt. Men det gör väl ingenting, det finns ju alltid någon som äter upp den. Men det är ju absolut inte storkränget-marcus och lillkränget-sizzla som jobbar på noggerglassen just nu i denna sekund. Orättvist.

Nu har jag ju förutom "ett öga rött" att ta itu med, även "Kirre" som jag ska läsa ut tills på torsdag eftersom vi har litteratur seminarium på båda böckerna tydligen.

GAH, också finns det ett äckel som jag stör mig på. Fruktansvärt. Kan inte hjälpa det men hon irriterar mig så sjukt. Nä... jag ska nog sluta skriva nu.

Klagosjukan

saknar min röst..

Eh ja, min röst har ju tagit sitt pick och pack och stuckit. Lämnat mig här med nån pipig och hes röst.. Som jag får klämma fram. Om inget annat kan man ju alltid viska. Men konstigt nog hör inte folk mig då. Speciellt inte om jag är i ett annat rum och försöker "skrika"...

Nåja. det är väl bättre det än att inte kunna andas. Så jag är nöjd :) Skönt som fan att det inte varit någon skola idag.. Tog ju medicin igår som innehåller bland annat sömnmedel.. Sov till klockan sju idag... Sju som i kvällstid! Öh, starka grejer eller vadå? Men ja, jag är faktiskt sjuk och har varit betydligt sjukare förra veckan och har sovit som en kratta eftersom jag har hostat och hostat. Andas har jag inte kunnat göra heller, varit hur torr i halsen som helst, så jag har fått dricka stup i kvarten (svårt att göra det i sömnen faktiskt). I natt somnade jag inte förrän ganska sent heller (vet inte riktigt vad mitt problem är) men när jag väl hade somnat sov jag, och sov och sov och ville inte gå upp.

idag har vi ätit laxbiffar med citronus, tillsammans med potatis och hollandais sås. Det var gott. Smakade dock inte så mycket lax. Men men, det var bra ändå tyckte jag. Nu ligger Marcus i soffan och glor på fotboll. Inte världens roligaste, men han tycks ju tro det. Dumma pojk :)

Hmm.. jag är sååååå sugen på läsk. Hade kunnat hälla hinkvis med fanta i mig eller nåt. Har ju bara druckit massor (då menar jag MASSOR!) med kokat vatten och honung i. Börjar tröttna lite smått på det. Jag vill ha läsk! Men jag tror inte att det är så bra, för då blir min hals nog slemmigare. Den jäveln. Och så självklart vill jag ha chips och choklad också. Och anka! Men det får jag inte heller. Jag får väl helt enkelt nöja mig med vatten och honung.

Och den dära strepsilen som marcus köpt, honung och citron, svingod! Men ja. den får man ju bara äta varannan timme. och den jag hade i min mun.... den smälte just bort. så jag får väl vänta två timmar innan jag får ta en till. hrmf.. MUTTER. jag vill fortfarande ha fanta. eller typ jordgubbssaft. ge mig en cigg också när vi ändå är igång. näää det är väl inte bra för min hals heller. nä, ingenting är bra. jag får väl dricka vatten och vara nöjd. pyttsan.

inget kyss och slem idag inte! *arg*


Senare edit: Va sjutton? Mamma sa ju till mig att jag skulle dricka massa honungsvatten för min hals, men sen fick hon veta av min moster att man "absolut inte" skulle dricka honung, för det hjälpte inte, snarare "hindrade" det mitt förfrisknande. Öh. Det var väl ändå det skummaste jag har hört.. Allvarligt talat så tyckte jag inte att honungsvattnet hjälpte ett dugg.. (Däremot släppte det faktiskt lite när jag slutade dricka det, antingen var jag på bättringsvägen eller så var det verkligen honungen som gjorde så att jag inte blev frisk, i alla fall att det dröjde veckor!) Nåja. Då vet man det till nästa gång, förhoppningsvis blir det ingen nästa gång. Att tappa rösten är jävligt jobbigt. Speciellt som läkaren bara säger att man inte ska prata (för att det ska bli bättre). Meeeen LÄTT att bara sluta snacka? Inte få snacka på nån vecka är ju inte alls kul...