be creative ♥

Familjemys i solen.
FOTODAG #1. ÄTTEKULLA/RAUS OMRÅDET.


Vart tog Jenny vägen? - HALLÅ! Jag är häärborta!!Underbaringar! Syrran & Mamma! LOVE YOU! ♥Sötaste pappa. ♥


Hans favorit är att hoppa upp över höga byggnader och ibland berg.
MOTLJUS
WEEEY! Idag har jag varit ute och plåtat. Gick en lång och avslappnande promenad med först mamma och syster, och när vi hade gått en massa och jag hade plåtat en massa så dök farsan upp och joinade oss. Där traskade vi runt på Ättekulla alla fyra och hade den mysigaste familje-eftermiddags-promenix. Hur schysst som helst liksom!

Allt tack vare my long lost hobby, som skall uppgraderas! Fotografering i ett kreativt läge. Perfekta fotodagen idag också. Solen sken och det var bara vårkallt - alltså inte för kallt, utan mest behagligt hela tiden. Ungefär som jag känner för bilderna nedan, behagliga. Hade gärna strykt min kind och gosat lite med dessa. Jag upptäckte medan jag plåtade att jag hade dog lite för motljus bilderna. FETT mycket coolare än alla medljus bilder som man har hållt på med i alla dessa år, haha! Så, jag ber om ursäkt på förhand om det kommer att poppa upp en massa motljus helt plötsligt.

Läge A. Bländare 5.6 ISO 100 Slutartiden...

...har jag inte tränat på idag, den biten har kameran fixat (A) - kort var den i alla fall :D


Under trädet i skymningen

Riktigt längesen jag fotograferade & redigerade bilder. Riktigt längesen jag bloggade något i FOTO-kategorin alls, men så snubblade jag över denna bild, som jag drog lite i kurvorna i och som blev såhär kusligt cool. Det var liksom givet att jag skulle ha upp den här.

Imorgon hoppas jag på lite fint väder så jag kan ta en liten promenad i området och ta med mig kameran - min nygamla vän :) Längesen det också! Har varit sjuk i en vecka nu tyyyp och det spritter i kroppen nu när energin börjar komma tillbaka och rastlösheten kommer till verklighet. Så idag har jag tagit mig tusan att lära mig mer om den lilla (stora) systemkameran. Jag håller på att pussa Auto hej då och säger WELL HELLOO till min nya vän Manuell.

Pinsamt egentligen med tanke på att jag gått fotoutbildning i gymnasiet, men sen och andra sidan, vem lyssnade på lektionerna då? Ja, det vill säga när man var där alltså. Jag failade i LJUSsättningsprovet. Vem har kommit på idéen att man ska göra ett teoretiskt prov för att "mäta" vad du kan om en viss sak när det egentligen är en fråga om en praktisk sak? Varför inte ha ett prov i fotostudion där läraren hade sagt: Här. Ljussätt! Why not? ...Är det för att det kanske hade varit GALET? Eller om det faktiskt hade funkat bättre?? Eleverna lär sig bättre? AV VARANDRA till och med? Nä då kallas det fusk. Eller hade det bara varit för svårt för läraren att bedöma om eleven faktiskt kan dessa kunskaper? Kan det inte bara vara så att man ska få riktlinjer för hur man ska eller kan ljussätta men också få leva ut sin kreativitet efter smak och behag?

"Ja men har man känslan för foto så kan man ju typ skita i allt annat, det blir ju snygga bilder ändå?!" Ja, det tror jag fortfarande på, men nu känner jag mig äntligen mogen för att "flytta från utedasset, in till lyxvillan". Så beskriver Emelie Ohlsson det när man endast använder sig av autoläget på sin kamera istället för att utnyttja hela härligheten la manuello. Älskar hur hon säger "den kreativa zonen".