be creative ♥

Nagelfrågor
* * * Välkommen med dina frågor om mina naglar & tillhörigheter. I framtiden kommer jag att uppdatera detta inlägg med nya frågor som dyker in och tanken är att det ska finnas lättillgängligt för er genom bildlänken i sidmenyn till höger - check it out!

Ikväll visar jag all min nagelutrustning (länk till inlägget kommer att finnas i sidmenyn!)

3 Maj 2010

* Hur länge har du hållt på med naglar?
Köpte nail art lacken i Vietnam julen 2007, har målat sedan dess, cirka 2½ år.

* Räknat dina nagellack än?
51 st nail art lack och 35 st basfärger, Totalt 86 nagellack!

2 Maj 2010
* Vart köper du dina nagellack & verktyg?
Svar: De smala penslarna är inköpta från Vietnam. Har även hittat ett par från Prag när jag var där i sommras och ett tag sålde CUBUS lack med smala penslar, men jag tror inte de har dem längre? Annars har jag hört att det säljs nagellack med smala penslar på svenska internetsidor, dock har jag ingen aning om vilka då jag aldrig köpt därifrån.. Någon som vet?

Men om du vill skaffa grejer att måla med, kolla efter smala penslar - t.ex. eyelinerpenslar och kolla panduro / hobby affärer. Olika stora penslar ger olika motiv. Använd dina vanliga nagellack men måla med hjälp av externa penslar som man torkar/tvättar av när man byter färg. Det går även att måla med andra färger än just nagellack. Kolla video på YouTube för inspiration!

Glitterstenar kan man bland annat hitta på kicks och åhlens..

* Vilka märken använder du?
Svar: Jag går inte efter några speciella märken, jag kör på de färger som lockar ögat mitt :) Dock händer det upprepande gånger att jag köper mina nagellack från Depend (de små nagellacken som kostar runt 20 - 25 kr), billigt, hyfsat lack och så har de skitfina färger! Oftast upplever jag att lacken går av om man har för tjockt lager av olika nagellack... man får känna sig fram lite. Men de finns att köpa på exempelvis Åhlens. Ett annat märke som har fin fina färger är Viva La Diva. Varför jag gillar dessa märken har ingenting med deras kvalité att göra, utan för att de har sjukt härliga färger och glitterlack. H&M har också en del snygga lack, mitt råd är att köpa färger som tilltalar dig! :)

* Om dina nagellack blir tröga, slänger du dem eller har du några tips vad man kan göra?
Svar: Jag fick nyligen ett tips av en vän att man kan droppa i någon droppe av nagellacksborttagning och ska sedan om ordentligt. Det ska lösa upp det "tröga". Testa! :)

* Hur får du glitterstenarna att fästa där du vill och hålla? Mina ramlar av så fort..
Svar: Man kan använda nagellim, men oftast fäster jag stenarna med att först sätta en klick genomskinligt lack och sen stenen, och avslutar med att måla över hela stenen och "gliporna" runt stenen. Stenarna kan ibland sitta kvar upp mot en vecka. Med super-nagel-lim kan det säkert sitta ännu längre.

* Hur kan det bli så bra när du målar med din "andra" hand?
Svar: Som allting annat - klyschigt men sant - övning ger färdighet. ;) Man kan inte - som Marcus sa - peta sig i tinningen och knacka sig lite på näsan och sen kunna det. Men å andra sidan - tycker man att det är roligt så lär man sig det också ganska snart. Häng kvar ett tag till!VART KAN MAN HANDLA?
Det är många som ofta undrar vart jag köper mina verktyg och jag har haft desvärre fått tag på mina nail art penslar från Vietnam.

Hjälp till och tipsa om bra sidor som säljer nagelutrustning!
Här är två ni kan kika in på;

NailShop. webshop.nailshop.se säljer penslar och massa annat. Ett lack kostar cirka 100 kronor.

J-Nails. www.j-nails.se säljer olika uppsättningar av penselset som är fristående men lätt kan använda till basfärgsnagellacken! Tycker att ett lack för 100 kronor är dyrt rekommenderar externa penslar utan lack. Är man nagelintresserad har man oftast redan nagellack hemma som de kan användas till.

Googla t.ex.: Köp nail art för att se vilken sida som passar dig bäst. Det viktigaste är att våga prova och experimentera, HUR man kan måla finns det massor med klipp på youtube, kolla där; Sök på t.ex. NailArt eller nail art, det kommer upp massor.

Melba.se säljer också nagelgrejer, kika in här.
#1 - Emma

Tack för tipset med disksvampen, Testade igår, blev otroligt mycket roligare att måla naglarna.

Ser fram emot fler tips.

Är super glad att jag hittade in på denns sida och får inspiration. Nu är det bara övning övning övning så få vi se om det duger att lägga upp :)Kul att någon lägger ner energi på att personer med mindre fantasi (läs, jag) kan få ideèr. :)

#2 - t

sv: Cameleo heter färgen, finns på willys för endast 30 kr (hahaha asian style we like!) burkarna ser ut såhär: http://images.google.se/images?um=1&hl=sv&tbs=isch%3A1&sa=1&q=Cameleo&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&start=0 den röda färgen du ser där, använde jag på min kompis!! :D#3 - Amanda

Hej igen!

Jag vet inte om du såg min kommentar om 'kulstaven'. Jag ställer frågan igen iaf;)

Jag hittade en så kallad 'naildotting pen' på melba.se och undrar om det är ngn skillnad på den och en kulstav? Är det värt att köpa?

Om det inte är samma sak kan du då berätta någon/några affärer/sidor som säljer 'kulstavar'(om du vet;))?

Kram

/Amanda

#4 - anonym

NailArt's finns på åhlens i tre pack!